Städning

Hemstädning

MK-TEAM erbjuder en professionell hemstädning som kan underlätta ert hushållsarbete. De principer som utgör grunden för vårt företag är mycket hög kvalitet och utmärkt utförande av våra tjänster. Vi genomför våra högkvalitativa hemstädningar på kortast möjliga tid - allt för att göra det bekvämt för er. Ni kan beställa en regelbunden hemstädning eller ett engångsuppdrag

Storstädning

Storstädning är en mer grundlig städning av hela ert hem. Under storstädningen rengörs ytor som vanligtvis inte omfattas av den vanliga städningen, ex. alla ytor i badrummet, socklar, lister mm.
Vi rekommenderar en storstädning innan man beställer ett städningsabonnemang och till abonnemangskunder rekommenderar vi att beställa storstädning ca 2 gånger per år.

Vid en storstädning är det alltid minst två personer som kommer till er.

Flyttstädning

När du flyttar finns mycket att tänka på än just flyttstädning. Vi kan hjälpa dig med flyttstädning, så du kan lägga fokus på din flytt och din nya bostad.
En flyttstädning är en totalrengöring av en bostad. Kraven är mycket höga, vi vet att det kan bli problem mellan säljare och köpare om man inte genomför en ordentlig städning.
När du beställer en flyttstädning av oss ingår fönsterputsning.
Efter varje flyttstädning genomförs en besiktning som du som kund får godkänna.

Kontorstädning

Vi erbjuder kontorstädning  som du kan lita på. Vår specialiserade kontorsstädnings-service kan få ditt företag att skina genom att eliminera all smuts som har lämnats kvar när ljusen släckts. Vår städservice för kontorsstädning är skräddarsytt för att passa ditt företags behov och dess krav på kvalitetsstädning. Våran service betyder omtanke! Boka städning av ditt kontor med oss idag och få bättre trivsel och motivation hos dina kunder.

Fönsterputs

MK-TEAM erbjuder en professionell fönsterputsning både för privata kunder och för företag i Malmö och Skåne.

Fönsterputsningen är ett känsligt och tidskrävande arbete och det är därför bättre att det utförs av proffs. Våra fönsterputsare kan göra era fönster kristallrena. Vårt företag erbjuder er möjlighet att beställa en regelbunden fönsterputsning eller ett engångsuppdrag. Vi kan erbjuda våra kunder mycket fördelaktiga priser för en högkvalitativ fönsterputsning och en god service! Vi är glada att börja samarbeta med er!

Strykning

I samband med regelbunden städning eller engångsuppdrag kan ni, hos MK-TEAM Services, beställa tvättning och strykning. Vi kan hjälpa er att undvika en tidskrävande och tråkigt jobb

Vi stryker ungefär 6-8 st. skjortor per timme.

PRISET ÄR 179 KR/TIMME INKL. MOMS EFTER RUT AVDRAG

Minidebitering är 3 timmar vid engångsuppdrag och bara strykning.

RUT

Rengöring - Underhåll - Tvätt

Så vet du om ditt arbete är RUT-godkänt:

Det arbete som köparen söker rutavdrag för, ska tillhöra hushållsarbetets kärnområde och utföras i en bostad som han eller hon bor i eller använder som fritidsbostad, eller som köparens föräldrar bor i eller använder som fritidsbostad. Enklare städ-eller rengöringsarbete som t.ex .dammsugning, dammtorkning, diskning ger rätt till rutavdrag. Även barnpassning, omsorgstjänster och enklare trädgårdsarbete kan ge rätt till rutavdrag.

 • För rutarbete kan du dra av max 50 procent av arbetskostnaden.

 • Rutavdraget är max 50 000 kr per år per personer.

Avdrag på fakturan: 

Tidigare behövde du som privatperson fylla i en blankett för att få ut ditt avdrag men idag dras beloppet av direkt på hantverkarfakturan. Sedan sköter företaget du anlitat allt det praktiska.

Exempel på Rutarbete: (Utdrag från Skatteverket.se)

Kläd-och textilvård

Avdrag medges för:

 • tvätt och strykning av kläder, sängkläder och gardiner

 • uppsättning och nedtagning av gardiner och gardinstång

 • putsning av skor

 • enklare lagning och uppläggning av kläder och hemtextilier

 • tvätt i gemensam tvättstuga.

​Städ-och rengöringsarbeten

Avdrag medges för:

 • dammsugning, dammtorkning, byggstädning, diskning och fönsterputsning

 • rengöring av altandäck, städning av skåp och lådor samt byte av glödlampor och säkringar

 • flyttstädning och inflyttningsstädning

 • flytt av möbler som krävs för att städ-och rengöringsarbete ska kunna utföras.

Så här går det till i praktiken:

 • Du och MK-TEAM kommer överens om vilket arbete som ska utföras och till vilket pris. Gemensamt räknar vi ut hur stor skattereduktion du kan få. Du skaffar ett intyg från Skatteverket, som visar hur mycket av dina max  50 000 kr du redan utnyttjat i år. (Oftast behövs inte intyg)

 • MK-TEAM utför arbetet. Därefter får du en faktura, som visar total arbetskostnad samt eventuella material och andra kostnader. Du betalar fakturabeloppet med avdrag för beräknat RUT-avdrag (50% av arbetskostnaden).

 • MK-TEAM får av Skatteverket betalt för den resterande delen av arbetskostnaden. Skatteverket meddelar dig att MK-TEAM har fått betalt av Skatteverket.

 • När du nästa år, i februari, får de vanliga deklarationspapperna från Skatteverket så har Skatteverket fyllt i uppgifter om de RUT-avdrag du fått beviljat. Du behöver bara kolla att siffrorna stämmer, så är allt klart!